Thursday, January 31, 2013

Cum sa va verificati uleiul


Nu trebuie sa va simtiti ca un incepator atunci cand va duceti sa verificati uleiul; iata cum puteti verifica uleiul ca un profesionist.
 Pasi 
  1. Verificati uleiul atunci cand motorul este incalzit. Uleiul se dilata atunci cand este cald si se contracta atunci cand este rece; diferite temperaturi va vor indica nivele diferite ale uleiului.
  2. Parcati masina pe un teren drept.
  3. Opriti motorul.
  4. Trageti de maneta de deschidere a capotei de sub bord.
  5. Mergeti in fata masinii, bagati mana sub capota, gasiti zavorul si apasati-l. Pe masura ce il apasati, deschideti capota.
  6. Gasiti tija, o bucata lunga metalica care iese din motor cu o bucla la un capat, de obicei aflata langa bujii.
  7. Trageti de bucla si scoateti tija.
  8. Stergeti uleiul de pe tija cu o carpa.
  9. Puneti la loc tija curata, asigurandu-va ca o impingeti pana la capat, apoi scoteti-o si tineti-o orizontal in fata dv.
  10. Uitati-va la capatul ascutit al tijei. Daca uleiul de pe tija este sub semnul de plin, mai adaugati o cantitate mica de ulei cu o palnie. Multe tije au 2 linii cu niste linii incrucisate intre ele. Nivelul uleiului ar trebuie sa fie la jumatatea distantei dintre aceste 2 linii.
  11. Adaugati uleiul prin desurubarea capacului rezervorului de ulei, care are aproape 8 cm in diametru si se afla deasupra motorului.
  12. Verificati nivelul uleiului cu tija dupa ce adaugati ulei. Puneti mai mult daca este necesar. Este mai usor sa adaugati ulei, dar mult mai dificil sa il scoateti daca ati pus prea mult.
  13. Puneti la loc capacul rezervorului de ulei si strangeti-l bine.
 Sfaturi 
  • Manualul masinii va va spune exact ce fel de ulei de motor are nevoie motorul masinii.
  • Intotdeauna tineti jumatate de litru de ulei in masina.

No comments:

Post a Comment